Ingredients
-
2 st Bananer
-
4 dl Vetemjöl
-
1 msk Honung
-
2 tsk Bakpulver
-
0.5 tsk Kanel
-
0.5 dl Rapsolja
-
2 msk Pumpafrön
Directions
Jag har gjort bananbröd tidigare som är lite fuktigare och mer kompakt – det är fortfarande väldigt gott också men den här gången ville jag få till ett lite luftigare bananbröd som är med likt vanligt bröd och det fick jag! Det jag gjorde var att skippa yoghurten som jag annars brukar ha.
Det här receptet ger en lite mindre limpa. Så antingen kan man dubbla receptet men då ökar gräddningstiden eller göra 2 stycken 😀
Jag hade vetemjöl i men man kan nog göra något annat mjöl (dock inget jag testat, så vet inte med säkerhet vilket som funkar bäst).
Steps
1
Done
|
Börja med att sätta ugnen på 200 g. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver och kanel i en bunke) och mosa bananerna, honunh och rapsolja i en annan bunke. |
2
Done
|
Blanda ihop ingredienserna till en jämns smet. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll över smeten. Toppa med lite pumpafrön och grädda i ca 30 min. |