0 0
Morotskladdkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Morötter medelstora
200g Smör
1 tsk Vaniljsocker
2.5dl Strösocker
2 msk Kanel
1 tsk Kardemumma
3 dl Vetemjöl
4 st Ägg
300g Färskost frosting
1.5 dl Florsocker frosting
100g Smör frosting

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Morotskladdkaka

  • 35 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

En kladdig variant, men också en väldigt god variant av morotskaka! Vet inte vilken som är godast av den klassiska, rulltårtan eller den här. Den klassiska är ju svårslagen, men väldigt gott med andra varianter också ? gillar du morotskaka?

Steps

1
Done

Kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret oct låt svalna.

2
Done

Finriv morötterna. Blanda försiktigt ihop smör, morötter, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ägg och till sist vetemjöl, tills det går ihop till en jämn smet.

3
Done

Smöra och täck en springform med bakplåtspapper. Grädda i ca 13-20min, beroende på hur kladdig du vill ha den och självklart din ugn. Låt svalna helt innan du dekorerar med frosting.

4
Done

Frosting

Vispa försiktigt ihop 300g färskost och 100g smör. Rör sedan ned florsocker med en slickepott.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rawbollar med jordnötssmör
previous
Dadelbollar med jordnötssmörsgömma
Nyttig kärleksmums i micron
next
Kärleksmums mugcake
Rawbollar med jordnötssmör
previous
Dadelbollar med jordnötssmörsgömma
Nyttig kärleksmums i micron
next
Kärleksmums mugcake

Add Your Comment