Ingredients
-
2 st Moröttermedelstora
-
200g Smör
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2.5dl Strösocker
-
2 msk Kanel
-
1 tsk Kardemumma
-
3 dl Vetemjöl
-
4 st Ägg
-
300g Färskostfrosting
-
1.5 dl Florsockerfrosting
-
100g Smörfrosting
Directions
En kladdig variant, men också en väldigt god variant av morotskaka! Vet inte vilken som är godast av den klassiska, rulltårtan eller den här. Den klassiska är ju svårslagen, men väldigt gott med andra varianter också ? gillar du morotskaka?
Steps
1
Done
|
KakanSätt ugnen på 175 grader. Smält smöret oct låt svalna. |
2
Done
|
Finriv morötterna. Blanda försiktigt ihop smör, morötter, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ägg och till sist vetemjöl, tills det går ihop till en jämn smet. |
3
Done
|
Smöra och täck en springform med bakplåtspapper. Grädda i ca 13-20min, beroende på hur kladdig du vill ha den och självklart din ugn. Låt svalna helt innan du dekorerar med frosting. |
4
Done
|
FrostingVispa försiktigt ihop 300g färskost och 100g smör. Rör sedan ned florsocker med en slickepott. |