0 0
Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g Kantareller
30 g Smör
1 tsk Chiliflakes (milda)
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Japansk soya
200 g Färskost
2 dl Grädde
Nymalen svartpeppar
4 dl Finriven parmesan
Övrigt
300 g Linguine
Serveringsförslag
Gremolata

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

  • 30
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Övrigt

  • Serveringsförslag

Directions

Share

Krämig myspasta med kantaller. Perfekt att laga under kanatarellsäsongen. Pastasåsen är densamma som mina tidigare myspastor men med kantareler till. Perfekt att laga när man inte orkar lägga mycket tid i köket men som ändå känns lyxigt och gott och lyxigt. Servera gärna gremolata till eller en syrlig ruccolasallad.

 

Annan svamp till funkar utmärkt också.

Steps

1
Done

Kantarellerna

Ansa kantarellerna. Stek på hög värme tills vätskan släppts. Tillsätt en stor klick smör och stek tills de fått fin yta. Salta.

2
Done

Pastan

Riv parmesanen. Finhacka eller riv vitlöken. Börja koka pastan.

3
Done

Bryn smöret tillsammans med vitlöken i en djup panna. Tillsätt soja och chiliflakes och låt brynas ihop. Tillsätt sedan färskost och grädde. Låt komma ihop. Peppra. Tillsätt parmesan och smaka av med mer chiliflakes, soja och peppar. När det smakar bra. Vänd i kantarellerna. Tillsätt pastan direkt från pastavattnet (som du slevar upp med pastaslev och låter vattnet rinna av).

4
Done

Servera

Servera pastan direkt med rucolasallad eller gremolata till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Biffwok med broccoli
next
Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke
previous
Biffwok med broccoli
next
Äppeltosca – äppelkaka med toscatäcke

Add Your Comment