Ingredients
-
Förberedelser
- 3 dl RisLångkornigt t.ex basmati
-
Kyckling
- 600 g Kycklinglårfilé
- 3 msk Japansk soya
- 2 msk Farinsocker
- 1 msk Kinesisk soya
-
Övriga ingredienser
- 1 st Paprika röd
- 2 dl Ärtor
- 2 msk Japansk soya
- 3 tsk Shrimp paste
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Chili
-
Topping
- Salladslök
- Sriracha
- Stekt ägg
Directions
Nasi goreng – indonesiskt fried rice! Snabblagat och gott. Du kan variera grönsakerna och proteinet. Fried rice görs bäst på kallt ris. Har du överblivet ris så är det perfekt att göra fried rice på. Lagar du fried rice på varmt ris så finns det en risk att rätten blir klibbig och grötig.
Vilken rissort ska du använda till fried ris?
Till fried rice rekommenderas långkornigt ris som t ex basmati ris.
Shrimp paste
I min fried rice använder jag shrimp paste som går att hitta på asiatiska livsmedelsbutiker. Det går att ersätta med torkade eller färska räkor. Vill du laga utan räkor kan du testa med att ersätta med någon sorts fond och sambal oalek eller annan chilipasta.
Steps
1 Done | Koka riset i förvägKoka riset i förväg och låt det svalna helt. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2 dagar gammalt. |
2 Done | Tillaga nasi gorengHacka chili, lök och vitlök. Tärna paprikan och kycklingen. Marinera kycklingen i soya och farinsocker. Har du ketchap manis som är en söt soya så kan du använda det istället för soyorna och farinsockret! |
3 Done | Fräs löken i olja. Tillsätt sedan chili, vitlök och paprika och fräs lite till. Addera kyckligen och stek tills den nästan är färdigstekt. Vänd i riset tillsammans med ärtorna, shrimp paste och soya. Du kan addera hetta i form av chilisås om du vill. |
4 Done | ServeraServera nasi goreng med stekt ägg och grönsaker. Toppa med lite salladslök och srirachasås om du vill! |