Ingredients
- 15 g Färsk jäst
- 3.5 dl Ljummet vatten
- 1 msk Olivolja
- 7.5 dl Vetemjöl
- 1.5 tsk Salt
Directions
Nattjästa baguetter – supergoda, frasiga baguetter som är jättesmidiga att baka. Degen förbereds dagen innan och får jäsa på köksbänken. Dagen efter är det i stort sätt redo att gräddas. Baguetterna blir perfekta till frukost, brunch eller som tillbehör till en soppa eller middag.
Jag gräddar baguetterna på en baguetteplåt. Den formar baguetterna och ger en jämnare gräddning. (adlink)
Receptet ger 2 st baguetter.
Steps
1 Done | Dagen innanLös upp jästen i vatten i en stor bunke. Tillsätt olivolja. |
2 Done | GräddaStjälp upp degen på en mjölad köksbänk. Vik in den några gånger och försök göra den avlång. Täck med duk och låt vila i ca 30 minuter. Mot slutet av tiden varm ugnen till 225 grader. |
3 Done | Dela degen på två med hjälp av mjölig degskrapa. Forma försiktigt till två avlånga baguetter, vrid degen lätt och lägg över på en baguetteplåt eller plåt med bakplåtspapper. |
4 Done | Ta ut baguetterna och täck med duk. Låt vila under duk i 10 minuter så att de mjuknar något. |