Ingredients
-
Biff
-
450 g Lövbiff
-
1 msk Neutral olja
-
1 msk Japansk soya
-
2 msk Ingefära
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Majsstärkelse
-
1 tsk Bakpulver
-
Såsen
-
4 msk Hoisinsås
-
2 msk Oystersås
-
3 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
1 dl Vatten
-
Övrigt
-
200 g Äggnudlar
-
300 g Bambuskott
-
1 knippe Salladslök
Directions
Biff med bambuskott och nudlar. Lyxigt och gott! Du kan även servera med ris. Äter du inte biff så testa med tofu istället!
Steps
1
Done
|
BiffenBörja med biffen. Strimla den och blanda sedan med olja, bakpulver, majstärkelse, vitlök, ingefära, japansk soja. Låt stå och marineras i ca 30 min. |
2
Done
|
SåsenBlanda alla ingredienser till såsen i en skål. |
3
Done
|
Nudlar, bambuskott och salladslökKoka nudlar. Sila av bambuskott och strimla salladslöken. |
4
Done
|
Börja stekaStek biffen i olja på hög värme tills den fått färg vänd i bambuskott och sås. Woka ihop i 2-3minuter. Vänd sedan i lite av nudlarna åt gången och blanda ihop. Vänd i salladslöken (spara till topping). Blanda ihop och smaka av med mer soja (om det behövs mer salt) eller mer oystersås/hoisin). Servera! |
One Comment Hide Comments
Vilken olja? Hur mycket?