2 0
Pannacotta utan gelatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pannacottan
2 dl Grädde
0.5 dl Gelesocker
1 krm Vaniljpulver
1 tsk Vaniljsocker
Hallonspegel
225 g Frysta hallon
3 msk Gelesocker
2 msk Vatten
Topping
Färska hallon
Citronmellis

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pannacotta utan gelatin

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pannacottan

  • Hallonspegel

  • Topping

Directions

Share

Pannacotta utan gelatin –  med vaniljsmak och hallonspegel. Vet du att du enkelt göra pannacotta utan gelatin. Det du använder istället för geletidblad är gelesocker. Det går dessutom mycket mycket snabbare. Du kan smaksätta pannacottan med vad vill t ex vanilj, kaffe, choklad eller något annat. Du kan även variera hallonspegel och byta ut hallonen mot t ex mango, passion eller citron.

 

Receptet ger  2 större eller 4 små pannacottor.

Steps

1
Done

Pannacottan

Häll över alla ingredienser i en kastrull. Ställ på plattan och låt koka upp, koka i 30 sekunder.
Häll över i serveringglas och ställ i kylen tills det stelnat.

2
Done

Hallonspegel

Häll över hallon och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills hallonen är mosade. Sila av genom en finmaskig sil sil så att kärnorna silas bort.
Häll över saften tillsammans med sockret i en kastrull. Låt koka i 1-2 minuter. Häll sedan över pannacottan. Förvara i kylen fram till servering.

3
Done

Servera

Toppa pannacottan med färska hallon och citronmellis.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tacolasagne
next
Nougatkrisp med Marianne
previous
Tacolasagne
next
Nougatkrisp med Marianne

3 Comments Hide Comments

På vilket sätt går det ”mycket snabbare” att göra pannacottan med gelesocker än gelatin? Är det att man slipper vänta fem minuter på att gelatinbladen ska suga åt sig vatten?

Kan vara för att gelatin behöver koka i ca 10 min och sen stå i kylen 3-5 timmar medan gelesockret är klart efter 50 min 🙂

Add Your Comment