Ingredients
-
Peston
- 1 st Chili
- 2 dl Soltorkade tomater
- 1 dl Solrosfrön
- 2 krukor Basilika
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2.5 dl Parmesan
- 1.25 dl Olivolja
- Peppar
- Salt
-
Övrigt
- 400 g Pasta
- Parmesan
- Tryffelolja
Directions
Snabblagad pasta med chilipesto. Toppar med parmesan och tryffelolja för extra umami och smak. Vill du inte att peston ska bli för stark så kärna ur chilin innan du mixar den. Du kan också välja en mildare chili för att kunna anpassa hettan. Min chili var hyfsat mild vilket gjorde att den bara gav en hetta i bakgrunden.
Steps
1 Done | PestonBörja med att rosta solrosfröna i en panna. Mixa sedan solrosfrön, vitlök parmesan, basilika, soltorkade tomater och chili i en matmerade till en slät massa. Tillsätt sedan olivolja, salt och peppar. Smaka av! |
2 Done | Koka pastan och riv parmesan. |