Ingredients
- 500 g Tomatsås
- 0.75 dl Kapris
- 3 dl Svarta oliver
- 1 tsk Chilipulver
- 1 msk Sardellkräm
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 st Gullök
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Strösocker
- 1 kruka Basilika
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- 350 g Spaghetti
- Parmesan
Directions
Pasta puttanesca – en klassisk italiensk pastarätt med en smakrik tomatsås med massa vitlök, oliver och kapris. Otrolig gott ihop och passar perfekt med massa parmesan på och en god sallad.
Steps
1 Done | SåsenFinhacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stor panna utan att den tar färg. Tillsätt sardellkrämen och stek lite till. Vänd i tomatsåsen, oliverna och kapris - tillsätt sockret, salta och peppra. Sänk värmen och låt småputtra i 15 minuter. Koka under tiden pastan. |
2 Done | Smaka av pastan med salt och tillsätt sedan den kokta spagehettin. Ta pannan från värmen och vänd i basilikan. |
3 Done | ServeraSevera salladen med parmesan och en god sallad. |