Ingredients
-
Marängen
-
5 st Äggvita
-
2.5 dl Strösocker
-
1 tsk Citronsaft
-
1 tsk Majsstärkelse
-
Chokladkräm
-
1 dl Vispgrädde
-
70 g Mörk choklad
-
70 g Mjölkchoklad
-
Hallonsås
-
200 g Frysta hallon
-
1 tsk Majsstärkelse
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 msk Strösocker
-
Övrigt
-
3 dl Vispgrädde
-
Färska hallon
-
Citronmellis
Directions
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde. Mjukkrispig maräng med syrlig hallonsås, len chokladkräm och grädde. Pavlova är en väldigt god och enkel dessert som man kan variera med olika toppings. Du kan förbereda marängen 1-2 dagar i förväg och förvara den torr och svalt utan att täcka den.
Steps
1
Done
|
MarängenSätt ugnen på 150 g (den ska sänkas till 100 när du haft i marängen i ugnen i 10 min) |
2
Done
|
MarängenTillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25- dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott. |
3
Done
|
MarängenKlicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma en grop i mitten där fyllningen ska vara Ställ i ugnen och sänk värmen til 100 grader efter 10 min, låt gå i ugnen i ca 1h-1,5h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna i ugnen i ca 1h, Servera direkt eller vänta med att ha på toppingen tills du ska servera då marängen mjuknar om du har toppingen på för länge. |
4
Done
|
HallonsåsBlanda hallon och socker i en kastrulll. Koka upp till hallonen löst upp sig. Sila av hallonen och lägg tillbaka såsen i kastrullen. Vispa ner vaniljsocker och majstärkelse och låt koka upp. Häll av såsen och låt den svalna. |
5
Done
|
ChokladkrämHacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll på den över chokladen. Blanda tills chokladen smält. Ställ sedan i kylen. Rör om då och då. Tar ca 1h tills chokladen stelnat. När den är i spritsbar konsistens - ta ut den och häll över i en spritspåse. |
6
Done
|
Toppa marängenInnan servering. Vispa upp grädden. Fyll hålet i marängen med grädden - spritsa på chokladkrämen, ringla över hallonsåsen och toppa med färska hallon och citronmellis. |