Ingredients
-
8 dl Havregryn
-
4 dl Rågflingoreller ersätt med mer havregryn
-
1 dl Pumpafrön
-
1 dl Solrosfrön
-
0.5 dl Sesamfrön
-
2 dl Hasselnötter
-
1.5 dl Vatten
-
0.75 dl Honung
-
1 tsk Kanel
-
2.5 tsk Pepparkakskrydda
-
0.75 dl Rapsolja
Directions
Krispig pepparkaksgranola som passar perfekt under juletider. Vill du göra det extra gott så testa att äta granola med saffranssirap med apelsin. Toppa sedan med russin och kanske lite lingon så får du en riktigt julig frukost.
Steps
1
Done
|
Värm ugnen till 150 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Rör ihop alla torra ingredienser i en stor bunke (förutom kryddorna). Värm vattnet i en kastrull med rapsolja och honung eller lönnsirap, blanda i kyrddorna. Häll ner i bunken och krama in vätskan väl i blandningen. |
3
Done
|
Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt. Rosta i ugnen i ca 30 -35 minuter, och rör om då och då. Låt svalna och lägg in i burkar! |
4 Comments Hide Comments
Hej.
Lönnsirap står bara med i texten men inte receptet? Hur mycket ska det vara?
Mvh
Magdalena
Hejsan!
Det ska vara 0,75 dl honung men du kan ersätta det med lönnsirap istället. Så antingen 0.75 dl honung eller 0.75 dl lönnsirp. //Emilia
Måste prova… mums!
Gör det! 😀