Ingredients
-
6 dl Vetemjöl
-
50 g Smör
-
2 tsk Pepparkakskrydda
-
3 dl Mjölk
-
2.5 tsk Bakpulver
-
1 tsk Strösocker
Directions
Saftiga och goda pepparkaksscones. Jag åt dem med marmelad och tyckte det var godast, men fick tips om ädelost och färkost. Bara att testa sig fram tills man hittar sin favorit. Här har jag även ett recept på riktigt goda saffransscones.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper |
2
Done
|
Blanda de torra ingredienserna - mjöl, bakpulver, socker och pepparkakskryddor. Tärna smöret och nyp in det i mjölet. Vänd i mjölken och rör till en kletig deg. |
3
Done
|
Klicka ut 6 st scones på plåten och grädda i 15-20 minuter tills de är gyllene. Servera med valfritt pålägg men marmelad, ädelost eller färskost är några tips! |