Ingredients
-
0.5 kg Blomkålshuvud
-
2 dl Vatten
-
1 dl Farinsocker
-
0.5 dl Ättika
-
1 st Chili
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lime
-
1 tsk Salt
Directions
Picklad blomkål med asiatiska smaker. Sötsyrlig blomkål som passar perfekt som topping på t.ex tacos eller som tillbehör. Det är en 1-2-3 lag med chili, vitlök och lime i för lite extra sting och smak.
Den picklade blomkålen passar perfekt att servera till julbordet eller andra bufféer.
Steps
1
Done
|
Jag använder ett mindre blomkålshuvud på ca 0.5 kg. Använder du ett större behöver du nog mer lag. |
2
Done
|
Blanda farinsocker, vatten och ättika. Koka upp tills sockret löst upp sig. Vänd i chilin, pressad vitlök, limesaft och salt. Rör ihop. Smaka av och tillsätt mer syra ifall det behövs. Lägg över blomkålen i en burk och häll på lagen. Låt stå i kylen i minst 2-3h. Förvara sedan fortsatt i kylen. Blomkålen håller i ca 2 veckor. |