Ingredients
-
Tomatås
- 400 ml Finkrossade tomater
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Chili
- 1.5 msk Olivolja
- 0.5 tsk Pepparefter smak
- 2 tsk Basilika
- Saltefter smak
- 2 tsk Oregano
-
Övrig topping
- 2 st Buffelmozzarella
- Ruccola
- Basilika
- Flingsalt
Directions
Pizza med tomatsås, buffelmozzarella och ruccola. Enkelt och gott! Tomatsåsen gör jag enkelt på finkrossade tomater och kryddor.
Tips: låt mozzarellan rinna av på hushållspapper innan du toppar pizzan och torka av den lätt, så slipper du få överflödigt vatten från mozzarellan på pizzan.
Tomatsåsen räcker till ca 3-4 medelstora pizzor. Övrig topping justerar du enligt önskemål
Receptet på pizzadegen hittar du här: Luftig, krispig och god pizzadeg
Steps
1 Done | PizzadegReceptet förutsätter att du har en färdigpizzadeg och är redo att grädda din pizza. Har länkat till ett recept ovan men det funkar sjävklart med t.ex färdigköpt eller annan pizzadeg! |
2 Done | TomatsåsFinhacka chili och vitlök. Fräs på medelvärme i olivolja i några min utan att vitlöken tar färg. Tillsätt finkrossade tomater - salt, peppar, oregano och basilika och låt småputtra i ca 20-25 min. |
3 Done | Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer av kryddorna och avsluta med färska basilika! (inte ett krav) |
4 Done | Baka pizzanSätt ugnen på 250 grader och värm upp din pizzasten eller plåt. |
5 Done | Stretcha ut din pizzadeg. Forma kanter och bre på tomatsåsen. Lägg ut mozzarellan i skivor och baka sedan i ca 10 min eller tills pizzan har fått fin färg. |
6 Done | Toppa med ruccola, basilika och strö över flingsalt! |