Ingredients
-
Tomatås
-
400 ml Finkrossade tomater
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.5 st Chili
-
1.5 msk Olivolja
-
0.5 tsk Pepparefter smak
-
2 tsk Basilika
-
Saltefter smak
-
2 tsk Oregano
-
Övrig topping
-
2 st Buffelmozzarella
-
Ruccola
-
Basilika
-
Flingsalt
Directions
Pizza med tomatsås, buffelmozzarella och ruccola. Enkelt och gott! Tomatsåsen gör jag enkelt på finkrossade tomater och kryddor.
Tips: låt mozzarellan rinna av på hushållspapper innan du toppar pizzan och torka av den lätt, så slipper du få överflödigt vatten från mozzarellan på pizzan.
Tomatsåsen räcker till ca 3-4 medelstora pizzor. Övrig topping justerar du enligt önskemål
Receptet på pizzadegen hittar du här: Luftig, krispig och god pizzadeg
Steps
1
Done
|
PizzadegReceptet förutsätter att du har en färdigpizzadeg och är redo att grädda din pizza. Har länkat till ett recept ovan men det funkar sjävklart med t.ex färdigköpt eller annan pizzadeg! |
2
Done
|
TomatsåsFinhacka chili och vitlök. Fräs på medelvärme i olivolja i några min utan att vitlöken tar färg. Tillsätt finkrossade tomater - salt, peppar, oregano och basilika och låt småputtra i ca 20-25 min. |
3
Done
|
Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer av kryddorna och avsluta med färska basilika! (inte ett krav) |
4
Done
|
Baka pizzanSätt ugnen på 250 grader och värm upp din pizzasten eller plåt. |
5
Done
|
Stretcha ut din pizzadeg. Forma kanter och bre på tomatsåsen. Lägg ut mozzarellan i skivor och baka sedan i ca 10 min eller tills pizzan har fått fin färg. |
6
Done
|
Toppa med ruccola, basilika och strö över flingsalt! |