0 0
Pizzabullar med paprika och lök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pizzadeg
10 g Jäst färsk jäst
350 ml Kallt vatten
10 g Salt
1 msk Olivolja
ca 500 g Vetemjöl
Tomatsås
1 dl Tomatpure
1 dl Vatten
1 tsk Strösocker
1 tsk Oregano
Peppar
Salt
Övrigt
150 g Riven ost
1 st Paprika
1 st Gullök

Pizzabullar med paprika och lök

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Pizzadeg

  • Tomatsås

  • Övrigt

Directions

Share

Pizzabullar med paprika och lök – supergoda, mjuka och saftiga pizzabullar. Perfekt att servera som tillbehör eller att ta fram som mellanmål. Du kan grädda pizzabullarna i bullformar eller muffinsform.

I detta recept har jag tomatsås, ost, paprika och lök men du kan variera fyllningen.

 

Receptet ger ca 12-14 bulllar beroende på storlek.

Steps

1
Done

Deg

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Tillsätt salt och lite mjöl åt gången tills degen går ihop. Tillsätt mer ifall det behövs. Knåda i köksassistent eller för hand i ca 15 min.
Låt jäsa i rumstemperatur i minst 3-4h, men gärna längre (6-10h) för att få mer smak i degen.

2
Done

Tomatpure

Fräs tomatpuren i olja på medelvärme. Tillsätt sedan kryddorna, salt, peppar och vatten. Sänk värmen och låt reduceras i 10 minuter. Smaka av med mer salt, peppar eller socker för att få en bra balans.

3
Done

Tillbehör till pizzan

Strimla löken och tärna paprikan. Stek sedan i olja tills de mjuknat något.

4
Done

Gör pizzabullarna

När degen jäst klart- ta ur dem på en mjölad bänk. Kavla ut till en rektangel ca 0.5 cm tjock.
Bre på tomatsåsen, lägg på osten, paprika & lök. Rull ihop som en bulldeg och placera bullarna i bullfornar eller muffinsformar. Det gör inget om det blir lite kladd. Låt bullarna jäsa i formen medans ugnen värms till 225 grader över och under värme.

5
Done

Grädda

Grädda pizzabullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de är gyllene och innertempen är. 98 grader.

6
Done

Servera

Servera när de svalnat något och frys in resten.

Emilia

previous
Pannacotta med gelehjärtan
next
Marry med ravioli
previous
Pannacotta med gelehjärtan
next
Marry med ravioli

Add Your Comment