Ingredients
-
Pizzadeg
- 10 g Jästfärsk jäst
- 350 ml Kallt vatten
- 10 g Salt
- 1 msk Olivolja
- ca 500 g Vetemjöl
-
Tomatsås
- 1 dl Tomatpure
- 1 dl Vatten
- 1 tsk Strösocker
- 1 tsk Oregano
- Peppar
- Salt
-
Övrigt
- 150 g Riven ost
- 1 st Paprika
- 1 st Gullök
Directions
Pizzabullar med paprika och lök – supergoda, mjuka och saftiga pizzabullar. Perfekt att servera som tillbehör eller att ta fram som mellanmål. Du kan grädda pizzabullarna i bullformar eller muffinsform.
I detta recept har jag tomatsås, ost, paprika och lök men du kan variera fyllningen.
Receptet ger ca 12-14 bulllar beroende på storlek.
Steps
1 Done | DegSmula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja. Tillsätt salt och lite mjöl åt gången tills degen går ihop. Tillsätt mer ifall det behövs. Knåda i köksassistent eller för hand i ca 15 min. |
2 Done | TomatpureFräs tomatpuren i olja på medelvärme. Tillsätt sedan kryddorna, salt, peppar och vatten. Sänk värmen och låt reduceras i 10 minuter. Smaka av med mer salt, peppar eller socker för att få en bra balans. |
3 Done | Tillbehör till pizzanStrimla löken och tärna paprikan. Stek sedan i olja tills de mjuknat något. |
4 Done | Gör pizzabullarnaNär degen jäst klart- ta ur dem på en mjölad bänk. Kavla ut till en rektangel ca 0.5 cm tjock. |
5 Done | GräddaGrädda pizzabullarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de är gyllene och innertempen är. 98 grader. |
6 Done | ServeraServera när de svalnat något och frys in resten. |