Ingredients
-
800 g Fast potatis
-
0.75 dl Majsstärkelse
-
0.75 dl Mjölk
-
0.75 tsk Salt
-
Tillbehör
-
4 dl Neutral oljaatt fritera i
-
Grillkrydda
-
Jalapenomajonnäs
-
1.5 dl Majonnäs
-
0.5 dl Jalapenos
-
Salt
Directions
Potato puré fries – potatismos pommes! Enkla pommes friters gjorda på potatismos. De blir frasiga utanpå och mjuka inuti. Jag vände pommesen och doppade i jalapenomajonnäs men här går det att variera båd krydda och dipp! Servera ganska direkt efter tillagningen då det blir mjuka om de står framme för länge.
Steps
1
Done
|
Koka potatisenSkala potatisen och tärna dem i mindre bitar. Koka den sedan mjuk. Sila av den kokta potatisen och låt den ångas av i 2-3 minuter. |
2
Done
|
Mosa potatisen med en potatisstomp. Tillsätt mjölk, salt och majstärkelse och mosa till ett fast mos. Lägg över hälften i en spritspåse. |
3
Done
|
FriteraVärm på olja i en djup kastrull. Spritsa ut moset på en tallrik till 5-6 cm långa stavar. (Det går bra att frysa in dem och fritera vid ett senare tillfälle. Friterar man dem frysta så blir de ännu frasigare!) Lägg ner ett gäng åt gången i den varma oljan och fritera tills de blir gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. |
4
Done
|
ServeraServera pommesen direkt till valfri rätt! Doppa i jalapenodipp med ketchup eller annan dressing fungerar också bra! |