Ingredients
-
Vaniljkrämen
-
5 st Äggulorstora ägg
-
7.5 dl Mjölk
-
2.5 dl Strösocker
-
1.25 dl Majsstärkelse
-
2 tsk Vaniljpulver
-
2 tsk Vaniljsocker
-
100 g Smör
-
1.5 dl Grädde
-
Degen
-
2 dl Vatten
-
1 dl Neutral olja
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 dl Strösocker
-
4 Äggeller 5, beror på storleken
-
Övrigt
-
Florsocker
Directions
Princes krofne – balkanvariant av Petit-chou. De fylls sedan med vaniljkräm och grädde. I det här receptet skippar jag grädde men vispar ner lite grädde i vaniljkrämen. Det går även utmärtkt att göra princess krofne med andra fyllningar, men detta är de klassiska.
För receptet behöver du spritspåse och tyll.
Receptet ger 10 st medelstora.
Steps
1
Done
|
VaniljkrämenKoka upp vaniljpulver eller vaniljstång (urgröpt) och mjölk, spara 1.5 dl . |
2
Done
|
SmetenKoka upp vatten, olja och socker. Vänd i mjölet och rör ihop på medelvärme tills de gott ihop och det blir som en hinna i kastrullen. |
3
Done
|
GräddaLägg över din smet i en spritspåse. Spritsa ut toppar på ett bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 25-30 min. Öppna inte ugnen de första 20 min. De ska resa sig och bli gyllene. Förläng tiden om de inte fått tillräckligt med färg. |
4
Done
|
Fyll dina princess krofneTa fram din vaniljkräm och vispa upp med lättvispad grädde. Lägg över i en spritspåse. |