Ingredients
- 900 g Delikatesspotatisliten potatis
- 25 g Smör
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
-
Vinägrett
- 1 knippe Dill
- 3 msk Olivolja
- 1 msk Rapsolja
- 1 knippe Gräslök
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- 1 st Vitlöksklyftor
- Flingsalt
-
Serveringsförslag
- Rökt lax
- 2 dl Créme Fraiche
- 1 knippe Gräslök
- Salt
Directions
Rostad potatissallad med dill och gräslök. Smarrigt och passar perfekt att servera till fisk, kött eller valfritt grillat. Går smidigt att göra och smakar gott ljummet. Servera gärna med rökt lax och en god gräslössås!
Steps
1 Done | Rosta potatisenSätt ugnen på 250 grader. Smält smöret och blanda med vitlök och salt. Dela potatisen och blanda med vitlökssmöret. |
2 Done | VinägrettBlanda finhackad gräslök, dill, vitlök, rapsolja, olivolja, vinäger och salt. |
3 Done | BlandaBlanda ihop vinägern med den rostade potatisen. Toppa med mer salt och servera till valfritt protein! |
4 Done | ServeringsförslagServera gärna med rökt lax eller gravad lax! Släng ihop en sås med creme fraiche och gräslök som du bara smakar upp med salt! |