Ingredients
-
Rostade grönsaker
-
2 st Aubergine
-
1 st Zucchini
-
1 tsk Paprikapulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
1.5 msk Rapsolja
-
Potatis
-
1 kg Fast potatis
-
1.5 msk Rapsolja
-
Vegeta
-
Sallad
-
0.5 st Gurka
-
20 st Körsbärstomater
-
1 st Rödlök
-
1 knippe Persilja
-
1 msk Olivolja
-
Citron
-
Salt
-
Bönröra
-
460 g Vita bönor (avrunnen vikt)
-
2.5 dl Majonnäs
-
1 msk Sriracha
-
Peppar
-
Salt
-
Övriga tillbehör
-
12 st Pitabröd
-
12 st Salladsblad
-
200 g Hummus
Directions
Sabich sandiwch – vegetarisk macka med rostade grönsaker och bönröra. En isralisk macka som är otroligt god och blir en perfekt sommarlunch. Pitabröd som fylls med rostade grönsaker, sallad, en smarrig bönröra och hummus.
Steps
1
Done
|
Rostade grönsakerSätt ugnen på 250 grader. Skiva och dela aubergine och zucchini i mindre bitar. Lägg över i en skål. Ringla över olja, strö över kryddorna. Salta och peppra. Fördela på plåten och rosta i mitten på ugnen i ca 30 minuters eller tills grönsakerna fått färg. |
2
Done
|
Rostad potatisDela potatisen i mindre bitar. Lägg över i en skål. Ringla över olja och krydda med örtsalt. Rosta på 250 grader i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och fått yta, ca 30 minuter. |
3
Done
|
BönröraSila av och skölj bönorna. Salta dem. Blanda med majonnäs och sriracha i en skål. Peppra och smaka av med salt. |
4
Done
|
SalladenFinhacka tomat, rödlök och gurka samt persilja. Blanda ihop i en skål. Pressa i citronsaft och ringla över olja. Salta. |
5
Done
|
ServeraVärm på pitabröden enligt anvisning på förpackningen. |