0 0
Saffranscones – frasiga, goda och enkla

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 dl Vetemjöl
3 dl Mjölk
2.5 tsk Bakpulver
50 g Smör
0.5 g Saffran
1 dl Russin
1 msk Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saffranscones – frasiga, goda och enkla

  • 30
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Frasiga och goda saffransscones med russin. Gillar du inte russin så går det självklart bra att göra utan. Scones blir perfekt till adventsfika eller närsomhelst när man är sugen. Severa med marmelad, men ost och smör funkar också!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 g och klä en plåt med bakplåtspapper.

2
Done

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tärna smöret och nyp in det i mjölbladningen och tillsätt russin.
I en annan bunke - blanda mjölk, socker och saffran. Vänd i de blöta i mjölblandingen och blanda till en trög smet.

3
Done

Klicka ut 6 st scones på plåten. Grädda i ca 15-20 min tills de är frasiga och gyllene. Servera mer marmelad och smör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mjuk pepparkaka
previous
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
next
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
mjuk pepparkaka
previous
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad
next
Färsbiffar med klyftpotatis, getostkräm och grönkålssallad

Add Your Comment