Ingredients
-
600 g Kycklingfilé
-
Panering
-
3 st Ägg
-
1.5 dl Parmesan
-
2 msk Persilja
-
Peppar
-
Salt
-
2 dl Vetemjölungefär!
-
Sås
-
5 dl Kycklingbuljong
-
0.5 st Citron
-
0.5 dl Persilja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
25 g Smör
-
Salt
-
Peppar
-
Majsstärkelse
Directions
Supersaftig citronkyckling panerad och vänd i en smakrik sås! Letar du efter en saftig kycklingrätt så har du hittat rätt. Jag serverade en sallad med krutonger till, men det går självklart bra med andra tillbehör också!
Steps
1
Done
|
KycklingenBörja med att dela kycklingfilén på mitten så då får 2 tunna filéer. Banka sedan ut kycklingfilérna. Vispa upp ägg, parmesan, finhackad persilja, salt och peppar i en djup tallrik. Häll över mjöl i en platt tallrik. Värm en panna med både smör och olja. Vänd kycklingfilén först i mjöl och sedan i äggbladningen - lägg över i pannan direkt och stek på medelvärme tills de är gyllene på båda sidorna. Ca 2-3 min per sida, men kolla om du är osäker på om de är klara. Fortsätt så tills alla filéer är stekta, tillsätt mer smör. |
2
Done
|
SåsenGör såsen i samma panna (häll eventuellt ut lite stekos om det är bränt). Koka upp 5 dl kycklingbuljong och häll över i pannan, pressa i saften från 0.5 st citron (eller mer efter smak) och 2 vitlöksklyftor. Vänd i finhackad persilja, smöret, lite salt och peppar. Låt reducera på medelhög värme ca 2-3 min. Tillsätt sedan några filéer åt gången och låt de ligga i ca 30 sekunder. När all kyckling blivit doppad i såsen. Red den med lite majstärkelse ( ca 1 tsk utspätt i ca 3 msk vatten) . Sen är kycklingen och såsen klar! |
3
Done
|
Servera kycklingen med en sallad och brödkrutonger alternativt pasta, potatis eller det du är sugen på! |
2 Comments Hide Comments
Hej, det står 5dl kycklingbuljong, funkar tärningar eller vad är kycklingbuljong?
Hej! 1 tärning utspätt i 5 dl vatten, så tärningar funkar utmärkt! 😀 Skulle även funka med fond som man spär ut i vatten enligt anvisningar på förpackningen