Ingredients
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 100 g Smör
- 0.5 st Citronsaft
- 1 st citron Citronskal
- 3 dl Vetemjöl
- 1.5 tsl Bakpulver
- 2 dl Mjölk
- 1.5 tsk Vaniljsocker
-
Italiensk maräng
- 2 dl Strösocker
- 0.5 dl Vatten
- 2 st Äggvita
Directions
Saftiga citronmuffins med italiensk maräng. Superfina och supergoda. De är väldigt goda även utan italiensk maräng. Serverar du med maräng så servera direkt eller förvara i kyl. Det här receptet gav mig 12 muffins.
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret. |
2 Done | Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i ca 8-12 minuter (men håll koll). Låt svalna helt. |
3 Done | Italiensk marängVärm vatten och sockret till 121 grader. När sockerlagen uppnått 110 grader börja vispa äggvitorna vitt och pösigt. Vispa med elvisp eller i köksassistent. När sockerlagen värmts upp till 123 grader och din äggvita är vit och fluffig - vänd försiktigt i sockerlagen i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter vispa på hög hastighet. Viktigt att vända i sockerlagen långsamt. När allt är i, fortsätt sedan vispa marängen tills den blivit sval. Kan ta 10-15 min. |
4 Done | DekoreraSpritsa de avsvalnade muffinsen med italiensk maräng. Bränna av med brännare! |