0 0
Saftiga kärleksmums – extra mycket glasyr

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 st Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
100 g Smör
1 dl Kakao
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
Glasyr
0.25 dl Kaffe
75 g Smör
2.5 msk Kakao
3 dl Florsocker
Topping
Riven kokos

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Saftiga kärleksmums – extra mycket glasyr

  • 45
  • Serves 9
  • Medium

Ingredients

  • Glasyr

  • Topping

Directions

Share

Saftiga kärleksmums med extra mycket glasyr. En klassisk kaka som alltid går hem. Jag gör jag små hål i kaka med en chop-stick för att glasyren ska åka in i kakan. Det gör den extra god och saftig.

Steps

1
Done

Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form 20x20 med bakplåtspapper.
Vispa socker och ägg till en fluffig, pösig och ljus smet i ca 5 minuter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd ihop. Vänd i smöret och vänd ihop till en jämn smet

2
Done

Vänd ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, men testa med provsticka. Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren.

3
Done

Glasyren

Smält smöret och låt svalna. Tillsätt kakao och florsocker och vänd ihop till en glasyr. Vänd i kaffet.

4
Done

Bre på glasyren

Gör små hål med ett sugrör eller en chopstick och bre på glasyren över kakan. Strö över riven kokos. Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
previous
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
Wok på plåt - Grönsakswok i ugnen
next
Wok på plåt – Grönsakswok i ugnen
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
previous
Pannbiffar med bacon, gräddsås, potatismos och lingon
Wok på plåt - Grönsakswok i ugnen
next
Wok på plåt – Grönsakswok i ugnen

6 Comments Hide Comments

Om man ska göra kakan dagen innan, rekommenderar du att göra enligt receptet eller alternativt ha på glasyren dagen efter strax innan den ska ätas? 🙂

Add Your Comment