Ingredients
- 3 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 2 dl Vetemjöl
- 100 g Smör
- 1 dl Kakao
- 1.5 tsk Bakpulver
- 1.5 tsk Vaniljsocker
-
Glasyr
- 0.25 dl Kaffe
- 75 g Smör
- 2.5 msk Kakao
- 3 dl Florsocker
-
Topping
- Riven kokos
Directions
Saftiga kärleksmums med extra mycket glasyr. En klassisk kaka som alltid går hem. Jag gör jag små hål i kaka med en chop-stick för att glasyren ska åka in i kakan. Det gör den extra god och saftig.
Steps
1 Done | Smält smöret. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form 20x20 med bakplåtspapper. |
2 Done | Vänd ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, men testa med provsticka. Låt kakan svalna något innan du brer på glasyren. |
3 Done | GlasyrenSmält smöret och låt svalna. Tillsätt kakao och florsocker och vänd ihop till en glasyr. Vänd i kaffet. |
4 Done | Bre på glasyrenGör små hål med ett sugrör eller en chopstick och bre på glasyren över kakan. Strö över riven kokos. Servera! |
6 Comments Hide Comments
Hej! Det saknas mängden av kakao i glasyren, hur mycket ska man ha?
Justerat nu! 🙏
Om man ska göra kakan dagen innan, rekommenderar du att göra enligt receptet eller alternativt ha på glasyren dagen efter strax innan den ska ätas? 🙂
Hej! Jag hade haft glasyren samma dag så hinner kakan suga åt sig och bli extra saftig.
Snälla skriv om ingredienserna så att man lättare ser vad som är kakan och vad som är glasyren!
Något har just nu blivit fel med ingredienslistan, men ska ordna det så snart problemet är åtgärdat. /Emilia