Ingredients
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Chiliflakes (milda)
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 msk Tomatpure
-
200 g Salami
-
1 burk Barilla tomatssås med basilika
-
400 g Finkrossade tomater
-
2 dl Grädde
-
400 g Penne pasta
-
Salt
-
Peppar
-
Topping
-
2 st Mozzarella
-
20 g Parmesan
Directions
En enkel och god salamipasta som gräddas i ugnen med mozzarella. En vardagsrätt som både är enkel men känns lyxig.
Servera som den är eller med en god tomat och rödlökssallad till.
Steps
1
Done
|
SåsenHacka lök och riv vitlöken. Dela salamin. |
2
Done
|
Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt chiliflakes, chilipulver och oregano (alternativt torkad basilika). Vänd i tomatpure och stek på lite till. Ha ner salamin - stek i ytterligare 2-3 minuter och vänd sedan i tomatsåsen och finkrossade tomater, och grädde. Låt puttra i 10 minuter. Salta och peppra. |
3
Done
|
När du tycker såsen smakar bra. Vänd i pastan och blanda runt. |
4
Done
|
ServeraServera med en god sallad! |