Ingredients
-
900 g Delikatesspotatis
-
30 g Smör
-
2 dl Vitvinsvinäger
-
Salt
-
Peppar
-
Salt
Directions
Saltvinäger smashed potatoes. Krispiga smashed potatoes fast med en touch av syra. Väldigt gott och passar till både grillat, burgare med mera. Jag använder extra små delikatesspotatisar från Garant. De blir extra krispigt när potatisarna är små!
Steps
1
Done
|
Koka potatisenKoka potatisen med skalet på i saltat vatten (1.5 liter) tillsammans med 1.5 dl vitvinsvinäger. Sila av och låt ångas av i 5 min. Sätt ugnen på 225 grader. |
2
Done
|
Rosta potatisen i mitten av ugnen 35-45 min tills de är helt gyllene och krispiga. Ta ut dem och pensla med smält smör som du blandar med vinäger (2-3 tsk) i ca 20 g smält smör. Peppra, salta och strö över persilja (om du vill). |