Ingredients
-
5 st Kvisttomater
-
2 st Paprika röd
-
1 st Gullök
-
2 msk Persilja
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Fetaost
-
Brödskivor
Directions
Sataras är en enkel och god grönsaksgryta från balkan. Den görs på färska tomater, paprika och lök. Det går väldigt fort att tillaga och du kan äta det till lunch, frukost eller middag. Servera med fetaost och bröd, men stekt ägg till är också gott.
Steps
1
Done
|
Hacka paprika och lök i medelstora bitar. Skala och hacka tomaterna. Jag skalar dem för att slippa skalen som blir som små trådar när de fått koka. |
2
Done
|
Lägg över allt i en panna uppvärm med olja och stek tills grönsakerna släppt vätska. Låt sedan puttra i ca 10 min. Krydda med örtsalt, peppar och färsk persilja. Är dina tomater inte tillräckligt söta så tillsätt lite socker - 1 tsk. |
3
Done
|
Servera grönsaksgrytan med färskt bröd och fetaost. Du kan servera med stekt ägg till också! |