Ingredients
-
5 dl Vetemjöl
-
0.5 tsk Bakpulver
-
1 nypa Salt
-
1 st Ägg
-
1 st Äggula
-
2.5 dl Farinsocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1.25 dl Strösocker
-
150 g Smält smörosaltat
-
50 g Mörk choklad
-
150 g Mjölkchoklad
Directions
Otroligt goda mjuksega chocholate chip cookies. Hemligheten är smör och att vispa smeten för hand så man inte riskerar att vispa för mycket. I det här receptet använde jag hackad marabou mjölkchoklad blandad med lite mörk choklad. Det går bra att använda den chokladen man gillar eller färdiga chokladknappar!
Steps
1
Done
|
FörberedelserSmält smöret och sätt ugnen på 160 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Grädda kakornaAnvänd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar. |
5 Comments Hide Comments
Måste det vara osaltat smör? Har bara saltat hemma 🙁
Går bra med saltat också!🥰
Vad ska man ha äggulan till?
Man har den i kaksmeten! 🙂 äggulan binder vätska och fett och ger en fin konsistens. Därför behövs mer äggula än äggvita i cookies.
Jätte goda kakor men var jätte mjuka i ugnen så hadde den i ungnen längre