Ingredients
-
500 g Fläskfärs
-
100 g Shiitaketorkade som jag blötlade en kort stund innan tillagning
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 cm Ingefära
-
5 tsk Chili beanpastetillsätt efter smak
-
3 tsk Kinesisk soya
-
3 tsk Hoisinsås
-
2 tsk Soybean pasteersätt med buljongtärning
-
3 dl Vatten
-
2 st Morötter
-
1 st Paprika röd
-
1 tsk Five Spice
-
10 cm Gurka
-
400 g Risnudlar
-
Salladslök
Directions
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian. Zha jiang mian är en kinesisk rätt och betyder stekt sås och nudlar. Jag tog inspiration från den rätten och lagade risnudlar med fläskfärs, chilipasta, soya, hosisin sås bland annat som jag toppade med strimlade grönaker och det blev riktigt gott!! Äter du inte fläskfärs så kan du ersätta med en annan sorts färs.
Ingredienserna jag använde
Chili beanpaste – liknar sambal oealek men har både mer sälta och sötma
Hoisin sauce – en klassisk sås som finns i alla matbutik. Används oftast som marinead. Är rätt söt i smaken.
Soybean sauce – en väldigt salt sås som påminner om buljong. Går att ersätta med en buljongtärning istället om man inte har möjlighet att köpa det.
Kinesisk soya – mörk soya som finns i de allra flesta affärerna
Steps
1
Done
|
Stek färsenStek färsen i olja tills den får färg. Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök och stek lite till. Tillsätt sedan shiitake. Du kan använda en annan svamp i fall du inte får tag på shiitake. |
2
Done
|
Tillsätt sedan hosin, chilipaste efter smak, soya, soybean paste eller buljongtärning (vilken som, kött eller grönsaks). Tillsätt vatten och låt puttra/koka ner på medelvärme medan du strimlar grönsakerna och kokar nudlarna. |
3
Done
|
Smaka av såsen och tillsätt eventuellt mer chili eller soya. Man vill ha den rätt så smakrik då nudlarna och grönsakerna kommer att naturalisera. |
4
Done
|
Servera med strimlade grönsaker och salladslök. |