Ingredients
-
225 g Frysta blåbär
-
1.25 dl Strösocker
-
1 dl Vatten
-
1 tsk Vaniljsocker
-
0.5 st Limesaften från en halv lime
-
1 msk Majsstärkelse+ 2 msk vatten
Directions
En enkel och snabb blåbärssylt. Den här blåbärssylten är lagom söt och perfekt att ha på pannkakor, yoghurt eller varför inte desserter. Har ett supergott recept på fluffiga pannkakor som sylten passar perfekt till!
Steps
1
Done
|
Lägg alla ingredienser förutom majstärkelsen i en kastrull och koka upp på medelvärme. Låt puttra i 2 min tills blåbären tinat och släppt vätska. Späd ut majstärkelsen med 2 msk vatten och rör försiktigt ner i kastrullen med blåbär samtidigt som du rör om. Rör om och låt puttra till sylten tjocknat. Om du vill ha såsen lösare kan du addera mer vatten, om du vill ha den sötare så ha i mer socker. |
2
Done
|
Häll över sylten i en ren burk och förvara sedan sedan i kylskåp. Sylten passar perfekt att ha till pannkakor, yoghurt eller varför inte bakverk. |