Ingredients
-
250 g Kastjanechampinjoner
-
4 dl Vispgrädde
-
4 tsk Svampkräm med tryffelrätt stora
-
1 st Schalottenlök
-
1 st Vitlök
-
2 msk Persilja
-
1 tsk Timjan
-
1 tsk Kinesisk soya
-
Tryffelolja
-
ca 1.5 msk Citronsaft
-
Olivoljaatt steka i
-
Salt
-
Peppar
-
400 g Pasta
-
20 g Smör
-
Pangrattato
-
2 st Brödskivor
-
1 msk Persilja
-
1 st Vitlök
-
0.5 tsk Chiliflakes
-
Salt
Directions
En smakrik svamppasta med smak av tryffel. För att få tryffelsmak använde jag en svampkräm med tryffel från Zeta samt tryffelolja. Istället för parmesan toppade jag pastan med ett pangrattato som är ett italienskt krispigt brödsmul. Det går bra att toppa med parmesan också!
Steps
1
Done
|
Skiva svampen och hacka löken. Stek löken i olivolja tills den mjuknat upp något. Tillsätt svampen och stek den tills den börjar få färg. Pressa i en vitlök och klicka ner lite smör och stek lite till. |
2
Done
|
Ha i svampkrämen, grädde, soya, en skvätt citron, timjan, peppar och salt efter smak. Låt puttra på medelvärme medan du kokar pastan. |
3
Done
|
PangrattatoRiv sönder 2 brödskivor och rosta med olivolja. Tillsätt vitlök och rosta i 1 minut till. Ta ut brödet och mixa det lätt tillsammans med salt, persilja och lite chiiflakes. |
4
Done
|
Servera pastan med brödsmuelt (eller parmesan) och en god syrlig sallad. |