0 0
Svamppasta med smak av tryffel toppat med pangrattato

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Kastjanechampinjoner
4 dl Vispgrädde
4 tsk Svampkräm med tryffel rätt stora
1 st Schalottenlök
1 st Vitlök
2 msk Persilja
1 tsk Timjan
1 tsk Kinesisk soya
Tryffelolja
ca 1.5 msk Citronsaft
Olivolja att steka i
Salt
Peppar
400 g Pasta
20 g Smör
Pangrattato
2 st Brödskivor
1 msk Persilja
1 st Vitlök
0.5 tsk Chiliflakes
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Svamppasta med smak av tryffel toppat med pangrattato

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Pangrattato

Directions

Share

En smakrik svamppasta med smak av tryffel. För att få tryffelsmak använde jag en svampkräm med tryffel från Zeta samt tryffelolja.  Istället för parmesan toppade jag pastan med ett pangrattato som är ett italienskt krispigt brödsmul. Det går bra att toppa med parmesan också!

Steps

1
Done

Skiva svampen och hacka löken. Stek löken i olivolja tills den mjuknat upp något. Tillsätt svampen och stek den tills den börjar få färg. Pressa i en vitlök och klicka ner lite smör och stek lite till.

2
Done

Ha i svampkrämen, grädde, soya, en skvätt citron, timjan, peppar och salt efter smak. Låt puttra på medelvärme medan du kokar pastan.
Vänd sedan ner den kokta pasta med persilja och lite tryffelolja.

3
Done

Pangrattato

Riv sönder 2 brödskivor och rosta med olivolja. Tillsätt vitlök och rosta i 1 minut till. Ta ut brödet och mixa det lätt tillsammans med salt, persilja och lite chiiflakes.

4
Done

Servera pastan med brödsmuelt (eller parmesan) och en god syrlig sallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bananscones
previous
Bananscones
gnocchi i parmesansås
next
Krispig hemmagjord gnocchi med parmesansås
bananscones
previous
Bananscones
gnocchi i parmesansås
next
Krispig hemmagjord gnocchi med parmesansås

Add Your Comment