Ingredients
-
Kycklingen
-
500 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Majsstärkelse
-
1 msk Japansk soya
-
Till woken
-
300 g Risnudlar
-
1 st Pak choi
-
4 st Salladslök
-
1 st Paprika röd
-
4 st Vitlöksklyftor
-
1 st Chili
-
2 krukor Thaibasilika
-
Sås
-
4 msk Oystersås
-
3 msk Japansk soya
-
1 msk Fisksås
-
1.5 msk Kinesisk soya
-
2 msk Farinsocker
-
2 msk Vatten
Directions
Thai drunken noodles, pad kee mao eller nudlar med kyckling och thaibasilika är en populär thailändsk wokrätt. De har fått nämnet för att de ska bota baksmälla och även för att rätten passar till öl. Jag hade paprika och pak choi till men det kan man byta ut mot t.ex broccoli och majs
Steps
1
Done
|
KycklingenStrimla kycklingen och blanda ihop med majstärkelse och japansk soya. |
2
Done
|
Grönsakerna + såsenBörja med att strimla alla grönsaker - pak choi, salladslök, paprika och vitlök. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. |
3
Done
|
TillagningStek kycklingen i en djup panna tills den är genomstekt. Ställ åt sidan. Ta pannan från värmen och vänd i thaibasilikan. Servera direkt! |
6 Comments Hide Comments
Så galet goda nudlar! Har i flera år försökt hitta ett bra recept på en nudelrätt och äntligen hittade jag den! Jag rekommenderar verkligen detta recept starkt! Enkelt och supergott! 😀
men va kul att höra! Tack snälla du!
Hur fick du tag på risnudlar som ser ut sådär? Aldrig sett sånna, ser jättegoda ut 🥰
Lättast är att gå till en asiatisk livsmedelsbutik där har de oftast störst utbud och köpa risnudlar som är 10mm breda. Det går att hitta på vissa vanliga matbutiker som Ica, Willys som har lite bredare asiatiskt utbud, men säkrast är en asian market 🙂
Sjukt gott recept, rekommenderas till 100%
Så kul att höra! 😍