Ingredients
-
Tofish
-
400 g Fast tofu
-
1 st Nori
-
2.5 dl Vetemjöl
-
3 dl Vatten
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Vitlökspulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 msk Citron
-
1 msk Majsstärkelse
-
1 tsk Bikarbonat
-
Salt
-
Klyftpotatis
-
800 g Potatis
-
Olivolja
-
Flingsalt
-
Kall dillsås
-
0.75 dl Dill
-
3 dl Créme Fraiche
-
1 msk Citron
-
1 tsk Honung
Directions
Tofish and chips, alltså en vegetarisk fish and chips. En riktigt god dessutom! Smakar ju inte exakt som fisk men påminner om det och man får en känsla av att äta fisk. Till detta serverar jag en enkel kall dillsås och krispiga klyftpotatisar. Testa!
Steps
1
Done
|
FörberedelserLägg tofun under press 1h innan tillagning. Du lägger tofun mellan husshållspapper och placerar något tungt ovan på så att den överflödiga vätskan ska pressas ut. |
2
Done
|
Börja med potatisen |
3
Done
|
Tofish smetenTärna tofun i ca 1 cm tjocka bitar (se bild). Salta lätt och placera en bit nori blad på varje bit. Nori ger lite fisk smak och ger ett mer fiskigt utseende. |
4
Done
|
DillsåsenBlanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt. |
5
Done
|
Servera tofishen med klyftpotatis, dillsås, gurka och citron. Njut! |