Ingredients
-
3 st Ägg
-
Ca 6 dl Vetemjöl
-
Ca 9 dl Mjölk
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 nypa Salt
-
Rapsoljaatt steka i
Directions
Pannkakor är ju en sån grej där alla har sitt egna recept och kanske inte något man använder decilitermått till. Det gör inte jag i alla fall men vill ändå dela med mig av mina tunna och goda pannkisar. Jag steker alltid i lite lite olja, aldrig i smör men det har nog att göra med att det är så man lagar pannkakor i balkan.
Det här receptet kanske inte blir supertydligt för det jag gör är att addera lite mjöl och vispa till en tjock smet, sedan späder jag ut med lite mjölk, adderar mer mjöl – vispar och sedan mer mjölk tills jag får önskad konsistens. Detta gör så att man undviler klumpar.
Steps
1
Done
|
Vispa upp äggen. Tillsätt lite av mjölet och vispa till en trög smet. Späd med lite mjölk mjölk. Vispa igen. Fortsätt så tills allt mjöl och all mjölk är i. Den ska inte vara vattning, utan mer en gräddig konsistens. Tillsätt en nypa salt och lite vaniljsocker. |
2
Done
|
Värm upp en panna - stek på en 7a på en 9e skala. Pensla med lite olja - häll ca 1 dl smet. Stek tills de blir gyllenbruna. |
3
Done
|
Servera med sylt eller nötkräm :D |