0 0
Turkisk pasta – turkisk inspirerad pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Färsen
500 g Köttfärs
0.5 st Gullök
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Parikapure
1 tsk Lökpulver
1 tsk Paprikapulver
1.5 msk Paprikapure
Örtsalt
Peppar
Vitlöksyoghurt
3 dl Turkisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Övrigt
Pasta
Persilja
Tomater

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Turkisk pasta – turkisk inspirerad pasta

  • 35
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Färsen

  • Vitlöksyoghurt

  • Övrigt

Directions

Share

Turkisk inspirerad pasta – stekt färs med paprikapure, smör toppat med vitlöksyoghurt och tomat. En pasta som gått viral som ”turkisk pasta” och är otroligt god och enkel så förstår varför den blivit poppis 😍 den är inspirerad av den turkiska rätten Manti som är köttfärsfyllda små pastaknyten som serveras med ett paprikasmör och yoghurt – en förenklad variant av denna finns också men färdigkokt pasta. Så denna virala är någon sorts kusin till ursprunget, men väldigt god och verkligen värd att testa!

Steps

1
Done

Färsen

Stek färsen i smör och olja tills den fått fin yta. Börja koka pastan.
Vänd i lök och vitlök och fortsätt steka i 2-3 min. Vänd sedan i paprikapure och kryddor. Stek på en stund till. Smaka av med salt och peppar.

2
Done

Vitlöksyoghurt

Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Ställ åt sidan.

3
Done

Servera

Servera pastan toppat med färs, en stor klick yoghurt. Toppa sist med persilja och tomat.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Smörstekt gnocchi med spenat & fetaost
previous
Smörstekt gnocchi med spenat & fetaost

One Comment Hide Comments

Add Your Comment