Ingredients
-
Färsen
-
500 g Köttfärs
-
0.5 st Gullök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Parikapure
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1.5 msk Paprikapure
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Vitlöksyoghurt
-
3 dl Turkisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Övrigt
-
Pasta
-
Persilja
-
Tomater
Directions
Turkisk inspirerad pasta – stekt färs med paprikapure, smör toppat med vitlöksyoghurt och tomat. En pasta som gått viral som ”turkisk pasta” och är otroligt god och enkel så förstår varför den blivit poppis 😍 den är inspirerad av den turkiska rätten Manti som är köttfärsfyllda små pastaknyten som serveras med ett paprikasmör och yoghurt – en förenklad variant av denna finns också men färdigkokt pasta. Så denna virala är någon sorts kusin till ursprunget, men väldigt god och verkligen värd att testa!
Steps
1
Done
|
FärsenStek färsen i smör och olja tills den fått fin yta. Börja koka pastan. |
2
Done
|
VitlöksyoghurtBlanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
ServeraServera pastan toppat med färs, en stor klick yoghurt. Toppa sist med persilja och tomat. |
One Comment Hide Comments
Står paprikapure två gånger på ingredienser. Ska det vara total 2.5 matsked i köttfärsen?