0 0
Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Päron
2 msk Farinsocker
0.75 dl Honung
1.25 dl Kallt vatten
Apelsinskal valfritt
Kanelstång valfritt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsbakade päron – servera med glass eller till yoghurt

  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ugnsbakade päron med honung. Supergott att äta tillsammans med krämig grekisk yoghurt och granola, eller till glass. Päronhalvorna kräver lite tid i ugnen och du behöver ösa dem då och då. Men det är det värt!

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela och kärna ur päronen. Vispa ihop vatten, farinsocker och honung. Lägg över päronen i en form och häll på vätskan. Nu kan du lägga i kanelstång och apelsinskal om du vill. Täck plåten med folie och baka i 30 min. Ta av foliet - ös päronen med vätska och baka nu i 40-50 min eller tills päronen är klara. Beror lite på päronens storlek och hur mogna de är. Ös med saften då och då. Var 10-15e minut ungefär.

2
Done

Servera päronen med glass eller till ät tillsammans med grekisk yoghurt, honung och granola.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig citronpasta
previous
Citronpasta – Krämig citronpasta
Hemmagjord chokladgranola
next
Hemmagjord chokladgranola
Krämig citronpasta
previous
Citronpasta – Krämig citronpasta
Hemmagjord chokladgranola
next
Hemmagjord chokladgranola

Add Your Comment