0 0
Ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 huvud Blomkål
2.5 dl Turkisk yoghurt
2 msk Tandoori
3 st Vitlöksklyftor
Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad

  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Hel ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad. Väldigt enkelt och ger en väldigt trevlig och saftig blomkål. Du behöver bara blanda ihop alla ingredienser till marinad, gojsa på blomkålen och helst låta den stå i ett par timmar. Ju längre desto godare! Grädda sedan i 1h och servera med förslagsvis persilja eller myntayoghurt, couscous och en sallad.

Steps

1
Done

Marinera blomkålen

Tvätta blomkålen och ta bort bladen.

2
Done

Marinera blomkålen

Blanda ihop turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt, pressad vitlök, tandoorikrydda och flingsalt.
Bre på marinaden på hela blomkålen så att den täcks ordentligt (förutom själken i botten). Marinera den i minst en timme, men 4-5h helst.

3
Done

Sätt ugnen på 200g och grädda blomkålen i mitten av ugnen i ca 1h.
Servera med persilje och vitlöksyoghurt, sallad och couscous

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
panerad avokado
previous
Panerad avokado med sallad och srirachamajonnäs
filodegsrullar med fetaost
next
Filodegsrullar med fetaost
panerad avokado
previous
Panerad avokado med sallad och srirachamajonnäs
filodegsrullar med fetaost
next
Filodegsrullar med fetaost

Add Your Comment