Ingredients
-
1 huvud Blomkål
-
2.5 dl Turkisk yoghurt
-
2 msk Tandoori
-
3 st Vitlöksklyftor
-
Salt
Directions
Hel ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad. Väldigt enkelt och ger en väldigt trevlig och saftig blomkål. Du behöver bara blanda ihop alla ingredienser till marinad, gojsa på blomkålen och helst låta den stå i ett par timmar. Ju längre desto godare! Grädda sedan i 1h och servera med förslagsvis persilja eller myntayoghurt, couscous och en sallad.
Steps
1
Done
|
Marinera blomkålenTvätta blomkålen och ta bort bladen. |
2
Done
|
Marinera blomkålenBlanda ihop turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt, pressad vitlök, tandoorikrydda och flingsalt. |
3
Done
|
Sätt ugnen på 200g och grädda blomkålen i mitten av ugnen i ca 1h. |