Ingredients
-
Köttbullar
-
500 g Köttfärs
-
2 st Vitlök
-
1 dl Ströbröd
-
2 dl Mjölk
-
1 dl Persiljafinhackad
-
2 msk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
Salt
-
Peppar
-
Neutral oljaatt steka i
-
Såsen
-
1 st Lök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
0.5 dl Vetemjöl
-
1.5 msk Malen kummin
-
2 msk Tomatpure
-
2 msk Paprikapulver
-
1 msk Lökpulver
-
1 tsk Chilipulver
-
2.5 dl Grädde
-
5 dl Kycklingbuljong
-
1 msk Oxfond
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Pasta
Directions
Ungerska köttbullar med pasta. Gulaschinspirerad sås med saftiga köttbullar passar perfekt till vardags eller söndagsmiddagen. Såsen får sina goda smak av bland annat paprikapulver och kummin. Köttbullarna går utmärkt att förbereda, steka och frysa in och slänga ner i såsen vid tillagningstillfället.
Steps
1
Done
|
KöttbullarnaLåt ströbrödet svälla i mjölken i 10 min. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Salta och peppra. Forma och stek sedan i både smör och olja tills de är gyllene. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
SåsenFinhacka lök och häll upp alla kryddor i en liten skål. Koka upp en kycklingbuljongtärning i 5 dl vatten. |
3
Done
|
ServeraServera köttbullarna och såsen med pasta och en god sallad till. |
2 Comments Hide Comments
Så himla gott!
vad roligt att höra!