Ingredients
- 1´burk Majs
- 2 paket Krossade tomater
- 1 paket Kidney bönor
- 2 st lagerblad
- 2 paket Vita bönor i tomatsås
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1.5 tsk Spiskummin
- 1.5 tsk Paprikapulver
- 1.5 tsk Sambal oelek
- Chiliflakesefter smak
- Saltefter smak
- Pepparefter smak
- 1 dl Vatten
- Gräddfil
- Nachochips
Directions
Vegansk chili – supergod vegansk rätt som ger många matlådor. Godast är det att servera med nachochips och gräddfil men det går även att servera med ris om man föredrar det.
Steps
1 Done | Skala och hacka löken och vitlöken. |
2 Done | Blanda i krossade tomater. Lägg i lagerblad. Koka upp såsen under omrörning. |
3 Done | Blanda i bönorna och majs. Späd grytan med lite vatten om den känns för tjock. Koka upp grytan och sjud ca 20-30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med mera kryddor om det behövs. |
4 Done | Toppa grytan med persilja eller koriander. Servera med gräddfil och nachochips. |