Ingredients
-
2 st Kikärtor på burkca 450 g avrunnen vikt
-
1.5 dl Havremjölhavregryn mixade till mjöl
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Schalottenlök
-
0.5 st Chilipulver
-
1 tsk Lökpulver
-
3 msk Kikärtsspad
-
3 dl Panko
-
Tillbehör
-
Sötsursås
-
1 st Broccoli
-
2 st Morötter
-
250 g Risnudlar
Directions
Enkla veganska nuggets på kikärtor. De är billiga att göra och smaken bli ju självklart inte som kycklingnuggets utan kikärtsbiffar. Till dem serverade jag risnudlar, stekt broccoli och morot, och sötsursås!
Steps
1
Done
|
Enkla veganska nuggetsSätt ugnen på 200 grader och rosta sedan pankoströbrödet. Rosta i 2 min, rör om och rosta sedan i 2-3 minuter tills de blir gyllene. Håll koll då de kan gå fort. Vi rostar pankon då den annars inte skulle hinna få färg när vi gräddar nuggetsen. |
2
Done
|
Skölj kikärtorna med spara spadet. Spadet fungerar som vegansk äggvita och vi kommer använda lite av det i själva smeten men också att doppa i för att pankon ska fästa. |
3
Done
|
Forma til 3 cm stora nuggets. Doppa snabbt i spadet och vänd i panko. Placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda nuggetsen på 200 grader i ca 15-20 min. |
4
Done
|
Servera med risnudlar, grönsaker och sötsursåsS |
One Comment Hide Comments
Ska man ha i havremjöl eller inte? Står inte med efter ingredienslistan