0 0
Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
2 dl Lätt creme fraiche
250 g Naturell kvarg
200 g Färskost
1 burk Soltorkade tomater ca 200 g
3 dl finhackad Ruccola
1 tsk Vitlökspulver
1 dl Basilika
Salt
Att spackla smörgåstårtan med
250 g Naturell kvarg
1 tsk Vitlökspulver
Salt
Topping
10 st Babytomater
1 burk Kronärtskocka i marinad
50 g Ruccola
1 dl Soltorkade tomater
15 st Oliver
1 påse Minimozzarella
15 blad Basilika
Övrigt
1 paket Polarbröd jubileumskakor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema

  • 30
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Fyllning

  • Att spackla smörgåstårtan med

  • Topping

  • Övrigt

Directions

Share

Vegetarisk smörgåstårta – med italienskt tema. Enkel och god smörgåstårta med jubileumskaka som bas. En god fyllning med solrokade tomater, ruccola och basilika, och massa god topping. Toppingen går att variera och anpassa efter det man gillar. Kan varmt rekommendera marinerade kronärtskockor. Både gott och lite matigare än färska grönsaker.

Det här receptet ger ca 4-5 bitar men du kan enkelt dubbla det för att göra en hel cirkel.

Steps

1
Done

Fyllningen

Börja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen. Kvarg, creme fracieh och färskost. Köper du en 500g kvarg burk så använd hälften till fyllningen och hälften att spackla med.

Finhacka soltorkade tomater, ruccola och basilika. Vänd ner i bunken och tillsätt vitlökspulver och smaka av med salt.

2
Done

Montera

Varva fyllning med polarbröd. Det blir 3 lager fyllning. Ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.
Spackla tårtan med resterande kvarg som du blandar med vitlökspulver och salt.

3
Done

Toppa smörgåstårtan

Täck smörgåstårtans sidor med ruccola. Toppa med minimozzarella, soltorkade tomater, oliver, marineade kronärtskockor, små tomater och basilika. Fritt fram att variera toppingen. Du kan ha parmesan, rädisor, pinjenötter, pestomarined mozzarella mm.

4
Done

Förvara smörgåstårtan inplastad i kylen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hallongrottspaj
previous
Hallongrottspaj – Enkel och spröd paj
oreocheesecake
next
Oreocheesecake med nutellaganache
hallongrottspaj
previous
Hallongrottspaj – Enkel och spröd paj
oreocheesecake
next
Oreocheesecake med nutellaganache

Add Your Comment