Ingredients
-
Fyllning
-
200 g Vitkål
-
1 st Morötter2 om de är små
-
2 st Lök
-
4 st Salladslök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Ingefärafärsk, riven
-
2 msk Japansk soya
-
2 tsk Five Spice
-
Neutral oljaatt steka i
-
Att pensla med
-
1 st Ägg
-
0.75 dl Vatten
-
1 dl Neutral olja
-
Övrigt
-
500 g Filodeg
-
Sesamfrön
-
Tillbehör
-
1.5 dl Majonnäs
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 tsk Srirachaeller efter smak
Directions
Vegetarisk vårrullepaj! Vårrullen möter filodegspaj och det blir en smidig och god middag. Toppa med srirachamajonnäs och en gurksallad. I det här recept fyller jag rullarna med morot, salladslök, vitkål och lök men det går lika bra med t.ex svamp!
I blandningen som jag penslar med har jag ägg. Vill du göra pajen helt vegansk kan du ersätta ägget med någon växtbaserasd dryck (0.5 dl)
Steps
1
Done
|
FyllningenMandolina löken, riv och strimla kål och morot och strimla salladslöken. Fräs löken i en djup panna i olja i 2-3 minuter. Tillsätt kålen och fräs lite till. Tillsätt sedan morot och salladslöken och stek ihop tills grönsakerna mjuknat något. Pressa i vitlök och tillsätt ingefära, soya och five spice. Smaka av med salt! |
2
Done
|
Gör pajenSätt ugnen på 200 grader och pensla en rund form 30 cm med olja, har du ingen rund går det bra med en långpanna. |
3
Done
|
Placera ett filodegsark på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandningen lätt. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera, lägg på ett tredje och repetera. Placera fyllning längs med ena långsidan, ca 4-5 msk. Rulla ihop. Placera rullen i formen och fortsätt så tills fyllningen är slut och du fått en snäcka, du arbetar med att placera rullarna längst ut och sedan närmare mitten. |
4
Done
|
GräddaPensla hela snäckan med ägg, mjölk och oljeblandingen så att du inte har några torra partier. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllene och genomgräddad. |
5
Done
|
TillbehörBlanda ihop majonnäs, sriracha och vitlök. Gillar du inte det så är det också gott med en soyadipp till med lite lime, vitlök, ingefära och sesamfrön.s |
6
Done
|
ServeraServera pajen med gurkan och dippsåsen! |