Ingredients
-
25 g Jäst
-
6 dl Mjölk
-
2.5 msk Mörk sirap
-
1 tsk Salt
-
1 påse Vörtmix
-
3 dl Rågsikt
-
7 dl Vetemjöl
-
Att pensla med
-
1 msk Smör
-
1 msk Mörk sirap
Directions
Vörtbröd i långpanna – saftig vörtbröd som inte kräver någon knådning. Degen jäser i rumstemperatur under dagen eller natten.
Du kan addera blötlagda russin i degen om du vill det!
Frys in de frallorna som du inte ska äta direkt så är det bara att tina när det är dags.
En sats ger ca 16 st frallor, räknat med 2 per person men de är väldigt tjocka och matiga.
Steps
1
Done
|
DegenLös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap och vörtkrydda. Vänd i hälften av mjölet och rågsiktet. Rör ihop med en slev. Vänd i salt och resten av mjölet och rågsiktet. Vänd sist eventuellt i blötlagda russin om du vill ha det i. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa på köksbänken över natten eller dagen (mellan 8-12h) |
2
Done
|
GräddaKlä en metallform eller plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med hjälp av en fuktig sked eller slev. Ca 30x25 cm. Skapa rutor med en blöt kniv. Täck med duk och värm sedan ugnen till 200 grader. |
3
Done
|
Frys in de bitar du inte äter upp direkt. |