Ingredients
-
Potatisen
-
1 kg Potatis
-
Salt
-
Peppar
-
Olivoljaeller annan olja
-
zucchinifritters
-
2 st Zucchinimedelstora, ca 400 g styck
-
1 st Paprika röd
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 dl Vetemjöl
-
2 st Ägg
-
Salt
-
1 tsk Bakpulver
-
Peppar
-
Chilipulver
-
Neutral olja
-
Vitlökssås
-
4 dl Turkisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
Directions
Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås. Smarriga fritters som är frasiga utanpå och mjuka inuti. En perfekt måltid att göra när zucchinin är i säsong mellan juni och september. Hela den här rätten kan du laga för max 55-70 kr beroende på vart du handlar.
Steps
1
Done
|
PotatisenBörja med att sätta ugnen på 225 grader. Över och undervärme. Dela potatisen och vänd i olja. Lägg över på en plåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30-40 min eller tills de är gyllene. Rör om efter halva tiden. Har du funktionen varmluft + grill så slå på den sista 10 minutrarna Men håll koll. |
2
Done
|
VitlöksåsVispa ihop yoghurten med pressad vitlök och salt. |
3
Done
|
ZucchinifrittersRiv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Salta - låt dra i 1-2 minuter och pressa sedan ut överflödig vätska. |
4
Done
|
Värm en panna med rikligt med olja. Stek några klickar av zucchinismeten åt gången. Försök att inte få med för mycket vätska. För att få den krispigare så gör tunnare plattar och stek i rikligt med olja. Tjockare plattar i mindre olja kommer bli mjuka. |
5
Done
|
ServeraServera frittersen med potatisen och vitlökensåsen. Valfritt: kan du även servera en gurksallad till. |
One Comment Hide Comments
Om jag vill göra rätten vegansk, vad kan jag använda istället för ägg?