Veckans matsedel v.48 – Mat från världens alla hörn
Veckans matsedel: Mat från världens alla hörn
I veckans matsedel har jag samlat rätter från hela världen, så att man kan drömma sig bort lite nu under de mörka månaderna. Vi kommer resa via Spanien, Jamaica, Serbien, Australien, Thailand, Italien och Indien. Allt på bara en vecka! Jag har tagit med goda middagar från hela världen, och en internationell efterätt från Sydamerika. I matsedeln finns recept för en italiensk middag, spansk middag, indisk middag och flera rätter från hela världen.
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Här kommer matsedeln!
Måndag:
Spansk tortilla – potatisomelett
En traditionell spansk rätt som går snabbt att slänga ihop och som inte kostar så mycket alls. Stek lite korv till och servera med créme fraiche och tomater som tillbehör så har du en komplett middag!
Tisdag:
Jamaican jerk chicken med smashed potatoes och smörstektmajs
Denna rätt lagade jag första gången för någon vecka sen, och det blev så gott! Potatisen blir bäst om du använder en delikatesspotatis som denna!
Onsdag:
Krispig och saftig burek med färdigköpt filodeg
En väldigt enkellagad middag, perfekt en vardag när man bara vill att middagen ska laga sig själv i ugnen! För att underlätta lagandet använder jag mig av färdig filodeg.
Torsdag:
Aussie pie – australiensk köttfärspaj
En australiensk paj med ett väldigt frasigt skal och en saftig och mustig fyllning.
Thai drunken noodles – pad kee mao
En supergod nudelrätt som fått namnet från att de ska vara det perfekta receptet mot en baksmälla. För servering brukar jag lägga allt från pannan i en stor serveringsskål, som denna!
Lördag:
Så hilma hilma gott med så få ingredienser! Gör pastan själv eller använd färdigköpt, det blir väldigt krämigt och gott oavsett! Fatet i bilden är ifrån Muubs och finns att köpa här.
Söndag:
En perfekt söndagsrätt då den är en väldigt bra matlådemat och det enkelt går att laga lite extra för att få flera luncher till veckan. Skålen jag serverar i på bilden är från Bitz och är en av mina favoritskålar!
Veckans efterrätt:
Tres leches – sydamerikansk tårta med 3 sorters mjölk
En extremt saftig tårta med tre olika sorters mjölk; osötad kondenserad mjölk, sötad kondenserad mjölk och grädde.