Ingredients
-
500 g Fläskfilé eller fläskytterfilé
-
1 st Paprika röd
-
250 g Champinjoner
-
5 dl Vatten
-
1 tärning Köttbuljong
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 tsk Oxfond
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Vispgrädde
-
2 msk Majsstärkelseeller mer
-
0.5 tsk Chilipulver
-
2 msk Rapsoljaatt steka i
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Pastavalfri pastasort
Directions
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika. Snabb och god pasta som även går att göra med kyckling och kycklingbuljong istället för fläskfilé och köttbuljong i det här fallet.
Steps
1
Done
|
PreppTärna paprikan och dela champinjonerna. Jag har använt babychampinjoner men vanliga går också bra. |
2
Done
|
TillagningStek paprikan i olja tills den mjuknat något. Lägg över i en skål/fat. Gör samma sak med champinjonerna. |
3
Done
|
Fräs fläskfilén i olja tillsammans med vitlök tills den får lite färg (inte för länge). Salta och peppra. Häll i buljongen och låt koka i upp i 2-3 min. Häll sedan i grädde, oxfond och soja. Red med majsstärkelse till önskad tjocklek på såsen. Vägg sedan i paprika och champinjonerna. Smaka av med salt och peppar. |
4
Done
|
ServeraBlanda ihop såsen med pasta och servera! |