Ingredients
-
2 dl Röda linser
-
125 g Majs
-
1 st Morötter
-
1.5 msk Rapsolja
-
1 msk Majsstärkelse
-
1 dl Solrosfrön
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Persilja
-
1 msk Timjan
-
Salt
-
Tillbehör
-
Havreris
-
Grönkål
-
Sås
-
3 dl Gräddfil
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Timjan
-
Salt
Directions
Majs och linsbiffar med havreris och grönkål. Väldigt enkla och goda biffar som vi åt med havreris som är en ny produkt från Freebaco, smakar väldigt likt matvete skulle jag säga. Det var gott och ett bra alternativ till vanligt ris!
Har lagat rätt så mycket vegetariska linsbiffar på sistone, det viktigaste för att få fasta och krispiga biffar är att inte kokta linserna för länge, de ska inte vara för mjuka och sedan inte steka på för hög temperatur. Du kan göra ett teststek och känns smeten för lös kan du tillsätta mer majstärkelse eller mjöl.
Steps
1
Done
|
Koka linserna i 5-6 min tills de sväller och mjuknar upp. De ska inte vara helt färdigkokta. Skala och riv moroten. Sila av majsen. Rosta solrosfröna och låt dem svalna. Hacka timjan, vitlöken och persiljan så du har allt redo. |
2
Done
|
Stavmixa linserna, majs och moroten grovt i en bunke (så att 2/3 a mosad men resten är i grova bitar ungefär). Tillsätt sen ägget, olja, persija, timjan, vitlök, majstärkelse, solrosfrön, salt och peppar efter smak. Arbeta ihop smeten och forma sedan till biffar. |
3
Done
|
Stek biffarna på medelvärme (5-6a på en 9e skalig platta ungefär)tills biffarna blir gyllene. Undvik att vända biffarna innan de fått färg. |
4
Done
|
TillbehörenStek grönkålen och koka havreriset enligt anvisningarna på paketet. |
5
Done
|
Rör ihop gräddfil, timjan, vitlök och salt. Det går bra med matlagningsyoghurt eller creme fraiche istället för gräddfil! |
2 Comments Hide Comments
det heter då fan inte havreris det heter bulgur förfan
Det finns svenskt havreris i butikerna 😃