Ingredients
-
6.5 dl Vetemjöl
-
50 g Smör
-
2.5 tsk Bakpulver
-
1 tsk Salt
-
3.5 dl Mjölk
-
Pumpafrönatt toppa med
Directions
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt. Medelstora scones som jag gräddar i muffinsplåt. De går självklart också att grädda dem utan muffinsplåt och då istället göra små ”frallor” av dem. För att få dem krispiga arbetar jag inte in smöret helt, utan tärnar smöret och arbetar in så att de fortfarande finns lite bitar kvar.
Servera sconesen med marmelad och smör eller ost!
Steps
1
Done
|
Börja med att ställa ugnen på 200 grader. Smöra en muffinsplåt (det blir ca 7-8 scones beroende på hur stora du gör). |
2
Done
|
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt sedan mjölken och arbeta ihop till en klibbig deg. Tärna smöret och vänd ner det i bunken och försök få in det i degen. |
3
Done
|
Dela upp sconsen i muffinsplåten (de ska inte vara större än formen för de kommer jäsa) och grädda i ca 20 min eller tills de fått en fin gyllene färg. |