Ingredients
-
Rabarber
- 2 st rabarber
- 0.75 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 msk Vatten
-
Kolasås
- 125 g Smör
- 1.25 dl Vispgrädde
- 1 dl Strösocker
- 0.75 dl Ljus sirap
- 3 nypor Salt
- 50 g Pistagenötter
-
Tillbehör
- Vaniljglass
- Pistagenötter
Directions
Ugnsbakad rabarber med vaniljglass och kolasås. En rabarberdessert där surt, söt, salt, krispigt, lent och mjukt möter varandra. En väldigt god och smidig dessert.
Steps
1 Done | KolasåsBörja med kolasåsen då den behöver svalna lite. |
2 Done | RabarberSätt ugnen på 200 g. Blanda rabarbern med sockret. Lägg ner i en ugnfast form och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Ös med vätskan som rabarbern släpper ut 3 gånger ungefär. |
3 Done | ServeringServera rabarbern med vaniljglass, kolasås och pistagenötter. |