Ingredients
- 2.5 dl Äppelmos
- 0.5 dl Rapsolja
- 0.5 dl Havremjölk
- 0.75 dl Sötströ
- 2.5 dl Vetemjölgår att ersätta mot annat mjöl eller byta ut hälften mot t.ex havremjöl
- 1.5 tsk Bakpulver
- 1 nypa Salt
- 1.5 msk Kanel
- 2 dl Valnötter
Directions
Saftiga och goda äppelmuffins gjorda på äppelmos och mindre socker. Jag hade även hackade valnötterna i mina muffins och det går självklart att utesluta det för att få nötfria muffins alternativt om man t.ex vill ha i lite russin eller toppa med frön? 😀
Muffinsen var i alla fall väldigt goda och kommer definitivt göra dem igen!
Jag hade vanligt vetemjöl men du kan ersätta mot glutenfritt alternativ eller ersätta hälften av mjölet mot t.ex havremjöl. Samma gäller sötströt, har du inte det så går det bra med vanligt socker också eller annat socker/sötning.
Steps
1 Done | FörberedelserSätt ugnen på 175 grader och klä en muffinsplåt med muffinsformar. |
2 Done | Blanda alla blöta ingredienser (äppelmos, mjölk och olja) i en skål. Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan skål (kanel, mjöl, salt och sötströ). |
3 Done | Vänd ner de torra ingredienserna i de blöta och vänd om till en jämn smet. Ha i hackade valnötter eller gör utan. Fyll formarna med 2/3 smet och grädda i mitt av ugnen i ca 15 min. |
4 Done | Låt svalna och ät sedan som de är eller toppa med färskostfrosting som du kan röra ihop med färskost och valfri sötning/socker. |
2 Comments Hide Comments
Tog en halv banan istället för socker och det fungerade lika bra 😊
Åh smart, bra tips!