0 0
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marängen
5 st Äggvita
2.5 dl Strösocker
1 tsk Citronsaft
1 tsk Majsstärkelse
Chokladkräm
1 dl Vispgrädde
70 g Mörk choklad
70 g Mjölkchoklad
Hallonsås
200 g Frysta hallon
1 tsk Majsstärkelse
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Strösocker
Övrigt
3 dl Vispgrädde
Färska hallon
Citronmellis

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde

  • 1h och 30 min
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Marängen

  • Chokladkräm

  • Hallonsås

  • Övrigt

Directions

Share

Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde. Mjukkrispig maräng med syrlig hallonsås, len chokladkräm och grädde. Pavlova är en väldigt god och enkel dessert som man kan variera med olika toppings. Du kan förbereda marängen 1-2 dagar i förväg och förvara den torr och svalt utan att täcka den.

Steps

1
Done

Marängen

Sätt ugnen på 150 g (den ska sänkas till 100 när du haft i marängen i ugnen i 10 min)
Separera äggula och äggvita. Spara äggulan till omelett eller curd. Var noggrann så att du inte får med någon gula i vitan. Börja med att vispa äggvitan till ett skum i köksassistent eller med elvisp.

2
Done

Marängen

Tillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25- dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott.

3
Done

Marängen

Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma en grop i mitten där fyllningen ska vara Ställ i ugnen och sänk värmen til 100 grader efter 10 min, låt gå i ugnen i ca 1h-1,5h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna i ugnen i ca 1h, Servera direkt eller vänta med att ha på toppingen tills du ska servera då marängen mjuknar om du har toppingen på för länge.

4
Done

Hallonsås

Blanda hallon och socker i en kastrulll. Koka upp till hallonen löst upp sig. Sila av hallonen och lägg tillbaka såsen i kastrullen. Vispa ner vaniljsocker och majstärkelse och låt koka upp. Häll av såsen och låt den svalna.

5
Done

Chokladkräm

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll på den över chokladen. Blanda tills chokladen smält. Ställ sedan i kylen. Rör om då och då. Tar ca 1h tills chokladen stelnat. När den är i spritsbar konsistens - ta ut den och häll över i en spritspåse.

6
Done

Toppa marängen

Innan servering. Vispa upp grädden. Fyll hålet i marängen med grädden - spritsa på chokladkrämen, ringla över hallonsåsen och toppa med färska hallon och citronmellis.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
hemmagjord sushi
previous
Hemmmagjord sushi – makirullar och nigiri
tryffelpasta
next
Tryffelpasta med äkta svart tryffel
hemmagjord sushi
previous
Hemmmagjord sushi – makirullar och nigiri
tryffelpasta
next
Tryffelpasta med äkta svart tryffel

Add Your Comment